شناسایی نقاط قوت؛ تکیه گاهی برای تعدیل نقاط ضعف + فیلم

بررسی نقاط ضعف و قوت نوجوانان کمک می کند، از نقاط قوت به عنوان تکیه گاهی برای تعدیل نقاط ضعف و تقویت عزت نفس استفاده کنیم.

تاب آوری یکی از مهم ترین مهارت هایی است که کودکان و نوجوانان باید آن را آموزش ببیند تا در زندگی روز مره از این مهارت استفاده کنند. «عزت نفس» نیز یکی از سرفصل های مهم و تأثیرگذار در تاب آوری است که ابتدا باید آن را بشناسیم و سپس با عواملی که سبب کاهش و افزایش عزت نفس می شود آشنا شویم تا بتوانیم مهارت تاب آوری را در خود تقویت کنیم.

خبرگزاری ایکنا بنابر رسالت رسانه ای خویش، در ادامه انتشار درس گفتارهای «مهارت تاب آوری» به موضوع «عزت نفس در نوجوانی» با تدریس لیلا افضلی، روانشناس حوزه کودک و نوجوان، پرداخته است. در هشتمین بخش از این سلسله درس گفتارها موضوع «بررسی نقاط قوت و ضعف فردی» را می خوانیم و مشاهده می کنیم.

در این درس گفتار می خواهیم درباره یکی از راهکارهای مهم برای ارتقای عزت نفس به نام بررسی نقاط قوت و ضعف با هم صحبت کنیم. یکی از پیشنهادهایی که می تواند بسیار مؤثر واقع شود و نوجوانان علاقه زیادی به آن دارند این است که دفترچه ای داشته باشیم که در آن درباره نقاط قوت خودمان بنویسیم.

بسیاری از اوقات خودمان را نمی شناسیم و وقتی پای نوشتن نقاط قوتمان به میان می آید شاید بتوانیم انگشت شمار آنها را ثبت کنیم؛ برای اینکه بتوانیم این نقاط را بیشتر در خودمان پیدا کنیم، یکی از کارهای مهمی که می توانیم انجام دهیم این است که نظر دیگران را از اطرافیانی که شناخت خوبی از ما دارند مثل پدر و مادر، اقوام نزدیک و دوستان صمیمی درباره خودمان بپرسیم و بخواهیم نقاط قوت و ضعفمان را برای ما بنویسند. 

حواسمان باشد که یکی از موارد مهم برای شناسایی نقاط قوت و ضعف این است که نظر دیگران را درباره خودمان بدانیم؛ چراکه ما خیلی خوب می توانیم درباره دیگران نظر دهیم اما وقتی نوبت به خودمان می رسد خیلی خوب نمی توانیم درباره خودمان صحبت کنیم و نقاط قوت و ضعفمان را مطرح کنیم.

var player = videojs('player_468426_3581507',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3581507',{},function (data) {}); })); کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

حتماً باید نظر دیگران را درباره خودمان بدانیم. گاهی اوقات در این نظرسنجی ها با کمال تعجب متوجه می شویم که ویژگی هایی درون ما وجود داشته که هیچ گاه از آن خبر نداشتیم. پس بسیار مهم است که برای شناسایی نقاط ضعف و قوت از دیگران که شناخت خوبی از ما دارند کمک بگیریم.

وقتی نقاط قوت خود را به درستی بشناسیم می توانیم از نقاط قوت خود به عنوان تکیه گاه محکم برای تعدیل نقاط منفی استفاده کنیم؛ مثلاً به عنوان یک نوجوان در بررسی هایی که از خود دارم متوجه می شوم که یک ویژگی به نام تکانشگری یا پرخاشگری دارم یعنی در موقعیت های اضطرابی ناگهانی و بدون اینکه فکر کنم واکنش نشان می دهم و این ویژگی باعث می شود که خیلی آسیب ببینم و در روابطم دچار مشکل شوم، کسی نتواند از من انتقاد کند، چالش پذیر نباشم و نتوانم به سمت جلو پیش بروم. این نقطه ضعف من است/

علاوه بر این در نقاط قوت خود به یک ویژگی مهم از خود می رسیم؛ مثلاً ویژگی پشتکار خوب داشتن که آن را دیگران درباره ما گفتند و خودمان هم نسبت به آن بینش پیدا کردیم. حالا می توانیم از پشت کار بالا برای تمرین کاهش تکانشگری و افزایش تحملی برخورد کردن استفاده کنیم. پس ما می توانیم برای تقویت عزت نفسمان از نقاط قوت به عنوان تکیه گاهی برای تعدیل نقاط ضعفمان استفاده کنیم.

در درس گفتار بعدی درباره دفترچه خاطرات مثبت و اهداف مثبت با هم صحبت کنیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha